MIN BLOG

Drømte mig en drøm i nat....
 
 

 

Min evig-aktuelle nytårsdrøm, - til trøst og af og til til Vild:

 

 

 

 

"På en eller anden måde vidste jeg, at jeg var et stjernefrø, at jeg kom fra stjernerne – og var på vej til Jorden for at gøre mig mine erfaringer.

 

Så, jeg drog af sted, og for hver eneste oplevelse, hvert menneske jeg mødte, for hver erfaring, hver tanke og idé, jeg gjorde mig, vævedes et smukt tæppe i stærke og levende farver. Farverne indeholdt alle mulige følelser. 

 

Det hele blev holdt sammen af en tynd, tynd gylden tråd fra begyndelsen til enden, og tæppet bølgede sig op og ned ad bakke – ligesom en rutsjebane.

 

Jeg var nu kommet til enden, og vendte mig om for at betragte mit tæppe. Farverne var falmede og alting virkede FLADT. Det fik også mig til at føle mig flad, tom og sorgfuld. Jeg gik hen ad tæppet en sidste gang. Det var som at gå ned ad de tomme minders boulevard. Og dog, - dér fik jeg øje på en voldsom episode med et gammelt familiemedlem, og mens jeg fokuserede på den, blev farverne klarere og der kom endog en lille bule i tæppet. Efter nogen tid tænkte jeg: ”Nåh, nej – hvad nytter det at focusere på det. Det er drama. Det er fortid” og tæppet fladede sig ud igen...

 

Nu rullede jeg tæppet sammen til en blød bylt og afleverede det til de ældre i stjernerne. De takkede mig, forsvandt, jeg vendte mig om og…..

 

INGENTING!!!

 

Intet tæppe, ingen livshistorie, ingen gylden tråd, ingen hånd at gribe efter, ingen ældre, ikke noget at skulle eller burde, intet liv, ingen død, ingen sti, intet fjernt lys forude, absolut INTET!

 

PANIK Vild

 

Hvad nu Blinker.....

 

Jeg ved ikke, hvor længe jeg hang i denne intethed, men langsomt kom det til mig, at jeg måske kunne forsøge at gøre noget, bare et eller andet. Jeg besluttede mig for at træde ud i intetheden med min højre fod, meeeget forsigtigt….

 

Og så skete miraklet!! - Hvor end jeg satte mine fødder, blev jeg holdt oppe af mine egne, gyldne fodspor. Når jeg så mig tilbage, var fodsporene væk, og der var selvfølgelig ingen fodspor at følge – de var kun til stede i Nuet, og det næste Nu og det næste Nu......."

 

 

 

Der er nogle drømme, jeg altid vil huske. - Dette er en af dem. Den er det perfekte - både skræmmende og håbefulde - billede på, hvad der sker i mig, omkring mig og i verden lige nu. Det gamle verdensbillede, som vi kender og er tryg ved, smuldrer langsomt. Tæppet bliver rent bogstaveligt revet væk under fødderne af os - på forskellige måder - og vi må "hænge lidt i luften" før vi kan orientere os mod nye horisonter.

 

Når noget er nyt, så er det NYT, og der er ingen drejebog. Vi må tage vores valg, eksperimentere os frem. Den gode nyhed er, at vi bliver båret oppe af vores eget gyldne Selv og ikke af de ældgamle, menneskabte ritualer og levemåder.   

 

En proces er sat i gang - det ligger simpelthen i tiden - og det kan være frygtelig svært at give slip på det gamle, velkendte. Der er ingen garantier for, at det bliver hverken let eller kønt. Men hvis vi vover at træde vores egen sti, tage vores egne bevidste valg, så opdager vi, at vi får al den styrke, vi kan ønske os - og alting ordner sig på mirakuløs vis.

 

Og, som Einstein sagde: "Vi kan ikke løse problemerne med det samme tankesæt, som har skabt dem." Forvirret

 

Drømte mig en drøm i nat.......

 

Drømmer mig selv vågen Waou